ת"צ 29582-10-20 סער ואח' נ' בית חולים הלל יפה ואח'

אולי יעניין אותך גם

הסדר הסתלקות בייצוגית נגד קופ"ח על מכירת ציוד רפואי שמידע בו לא בוער כראוי (פסק-דין חלקי, מחוזי ת"א, השופטת הדס עובדיה, 21.11.2024):

העובדות: המבקשת 4 והמשיבה 3 (קופ"ח כללית) הגישו בקשה מוסכמת להסתלקות מבקשה לאישור תובענה ייצוגית. בבקשת האישור נטען כי המשיבה העבירה מידע רפואי רגיש וחסוי של מטופליה בניגוד לתנאי הרישיון והתקנים בהם עליה לעמוד (בייחוד תקן ISO 27799 הנוגע להגנת מידע בתחום הרפואה), בכך שמכרה או מסרה ציוד רפואי שלא בוער כראוי, והכיל את המידע הרפואי שניתן היה לגלות. המשיבה כפרה בטענות ובין היתר טענה כי אינה "עוסק", לכן לא ניתן לנהל תביעה ייצוגית בעילה של פגיעה בפרטיות, וכן כי אין כל ראייה פוזיטיבית ומהימנה שמצביעה על פגיעה בפרטיות המטופלים של המשיבה. הצדדים הגיעו להסדר הסתלקות.

נפסק: בנסיבות העניין יש לקבל את בקשת ההסתלקות, באשר מעצם טבעה ההסתלקות אינה חוסמת מטופלים שסבורים כי נפגעו ממעשי או מחדלי המשיבה כנטען בבקשת האישור. הבקשה לאישור תובענה ייצוגית נגד המשיבה נמחקת, ותביעתה האישית של המבקשת נגד המשיבה נדחית. בשים לב לגובה הגמול ושכר הטרחה שהוסכם, שאינו מן הגבוהים לאור חשיבות הנושא שהועלה בבקשת האישור; יחסית להסדרים אחרים בתחום, ובשים לב לתועלת שהושגה עקב הגשת בקשת האישור ביחס לפועלה של המשיבה להפסקת הפקרטיקות הפסולות המיוחסות לה באי שמירה מספקת על פרטיות המטופלים המקבלים ממנה שירותים רפואיים; שיפור אבטחת המידע המצוי במכשירים רפואיים שהיו בשימוש ובבעלות המשיבה, התחייבותה למחוק באופן מלא את המידע האישי בציוד הרפואי שהמשיבה סיימה להשתמש בו (ככל שזה יצא מרשותה); וכן בשים לב להתחייבותה לחדד את נהלי אבטחת המידע ביחס לשמירת המידע הרפואי האישי של מטופלים המצוי על המכשירים שנעשה בהם שימוש אצלה; על רקע הסיכויים והסיכונים שבהמשך ניהול ההליך; יש לקבל את המלצת הצדדים ביחס לתשלום גמול, החזר הוצאות ושכר טרחת עו"ד [ביהמ"ש אישר (ביום 29.10.2024) בקשת הסתלקות דומה בין המבקשת 3 והמשיבה 2 (קופ"ח מאוחדת)].