חברת מטא (פייסבוק לשעבר) השתמשה ביודעין ביצירות מוגנות כדי לאמן את מודל הבינה המלאכותית שלה. כך עולה מציטוטי התכתבויות פנימיות בבקשה שהוגשה לבית משפט פדרלי בסן פרנסיסקו לאישור תובענה יצוגית נגד החברה על הפרת זכויות יוצרים.
לפי הבקשה, התכתבויות הפנימיות שחושפות את הפרקטיקה נמסרו לתובעים שעתיים בלבד לפני סיום תקופת גילוי המסמכים. ההתכתבויות מראות שעובדי מטא הורידו למחשבי החברה יצירות מוגנות בנפח של 81.7 טרה-בייט, כמחצית מהספרייה האינטרנטית LibGen, באמצעות טורנטים (Torrent). העובדים מחקו פסקאות שמתייחסות לזכויות היוצרים ופעלו להסתיר עקבות אינטרנטיות של הורדת היצירות. בכתב הטענות מצוטט אחד העובדים שכתב לחברו "להוריד מטורנט למחשב חברה לא מרגיש בסדר 😀".
הבקשה המקורית לתובענה יצוגית הוגשה בפברואר 2024 על-ידי קבוצת סופרים המלינה על שימוש לא מורשה ביצירות מוגנות במסגרת אימון מודל הבינה המלאכותית LLaMA. תביעה דומה הגישו קבוצה אחרת של תובעים גם נגד OpenAI.
הבקשה החדשה בתביעה נגד מטא מגיעה לאחר שהבקשה הראשונה שהוגשה ב-2023 נדחתה ברובה, תוקנה כבר פעם אחת, ונדחתה ברובה שוב ב-2024. השופט בתיק הורה לפרסם את תוכן המסמכים הפנימיים של מטא, לאחר שקבע שבקשותיה של מטא למנוע את פרסום המסמכים הן "מגוכחות" ותכליתן "למנוע פרסום שלילי".