הגאדג'ט הלוהט אמזון Echo, המצוי כיום בכ-3 מיליון בתי אב בארה"ב, הוא מעיין עוזר דיגיטלי בצורת גליל, המופעל באמצעות קול. ניתן לשאול את האקו שאלות, לבקש ממנו לנגן מוסיקה, להקריא ספר אלקטרוני ופעולות רבות נוספות. לאחרונה מעורר המכשיר החדשני חששות לפיהן הוא מפר את הוראות החוק הפדראלי להגנה על פרטיות ילדים ברשת (COPPA - Children's Online Privacy Protection Act).
לצד היתרונות הרבים הגלומים בטכנולוגיית האינטרנט של הדברים, המאפשרת למכוניות, מוצרים ביתיים ועוד, להתחבר לאינטרנט ולהחליף ביניהם מידע, טכנולוגיה זו אף טומנת בחובה גם סיכונים רבים בצד אבטחת המידע והפרטיות, בייחוד בקרב ילדים. ארגונים בארה"ב העוסקים בפרטיות בוחנים האם האמזון אקו מפר את ה-COPPA, בכך שהוא אוסף דגימות קול של ילדים מתחת לגיל 13 ללא הסכמה מפורשת של הוריהם. בנוסף, נטען כי המכשירים אינם מספקים מידע אודות השימוש בדגימות הקול המאוחסנות בו.
אמזון לא לבד. גם גוגל, אפל ומיקרוסופט עוסקים כולם בתחום העוזרים הווירטואלים הביתיים ושאלת השימוש בהם על-ידי ילדים תיבחן בזכוכית מגדלת. נושא השמירה על פרטיותם של ילדים בעולם הדיגיטלי חוזרת ועולה בארה"ב שוב ושוב. כך למשל, אשתקד הוגשה תובענה ייצוגית נגד יצרניות הבובות Mattel ו-ToyTalk, שהקליטו ילדים ששיחקו בבובות ואחסנו את הדגימות בענן תוך הפרת הוראות ה-COPPA. לפני כשנתיים, נקנס השירות Yelp על-ידי נציבות הסחר הפדרלית בארה"ב (ה-FTC) בכמעט חצי מיליון דולרים, לאחר שהודה כי אסף מידע אישי מזהה על ילדים ללא קבלת הסכמה הורית כנדרש. מקור: הוושינגטון פוסט (מאת קארן טרנר).
האם הגאדג'ט של אמזון אסף דגימות קול של ילדים?
זמן קריאה:
דקה אחת